Nieuws

  

 

-------------------------------------------------

Nieuw 2015!

Bikini Fitness

Dresscode: De bikini die de dames dragen moet aan de volgende regels voldoen; Het broekje moet V-vormig zijn. Strings zijn niet toegestaan en het broekje moet 50% van de bil bedekken. Steentjes en versieringen zijn toegestaan. Bikini Models moeten hoge hakken dragen, echter de mag de zool niet hoger dan 1cm en hak niet hoger dan 12cm zijn. Sieraden zijn toegestaan.

Presentatie Bikini Models: Er zijn twee rondes de Individuele T-walk en de vergelijkingsronde. Deze twee rondes worden direct achter elkaar gedaan.

Individuele presentatie: De atleet loopt individueel het podium op. En laat haar T-Walk zien (persoonlijke voorkeur poses) De modellen komen een voor een het podium op en lopen naar het midden van het podium. Modellen tonen voorkant, zijkant en achterkant aan de jury optioneel met de hand op de heup of andere modelpose en eindigen weer in een pose met het gezicht naar de jury. De hoofdjury verwijst het model nu naar een kant aan de achterzijde van het podium. Alle Bikinimodellen volgen een voor een deze zelfde routine en sluiten aan bij het model aan de zijkant van het podium zodat er een lineup van modellen ontstaat aan de achterkant van het podium. Besef dat dit het eerste moment is dat de jury jullie te zien krijgt en jullie nu zal beoordelen op je algehele- uitstraling, verzorging, presentatie en je bruining. Zorg ervoor dat je totaal plaatje in orde is, zodat je met een zelfverzekerde glimlach op het podium staat.

Vergelijkingsronde: De Bikini Models zullen door middel van callouts door de hoofdjury naar voren worden geroepen. Hier worden de quarter turns gevraagd in Modelposes. De jury heeft de mogelijkheid de Bikini Models in diverse call-outs te vergelijken. Na de vergelijking sluiten de Bikini Models weer aan in de lineup aan de achterzijde van het podium. Als de jury iedereen heeft gezien zal de hoofdjury de Bikini Models verzoeken achter elkaar het podium verlaten.

Jury criteria: De voorkeur gaat uit naar een sportief fysiek zonder zichtbare lijnen of spier aftekeningen. Met uitzondering van de buikspieren die subtiel zichtbaar mogen zijn. De jury zal de Bikini Models beoordelen op de volgende punten: Balans en shape van de Bikini Models, algehele- presentatie, uitstraling, verzorging en bruining.

*Bikini models zal 1 lineup zijn en bij grote opkomst in lengte klasse verdeeld worden.

MAP

Dresscode: Short tot net boven de knie, materiaal en kleur/print naar eigen keuze. Persoonlijke sponsorlogo’s zijn niet toegestaan. Bij de NBBF/IFBB Nederland is het short net over de knie. Bij de YBF zijn beiden lengtes van de shorts toegestaan.(ook i.v.m. doorstroming naar de Iron man/Iron Maden 1 week later). Fabriekantlogo zoals Nike, Adidas of Billabong worden aanvaard. Geen schoeisel toegestaan. De Male Fitness Models presenteren zich op blote voeten. Geen juwelen of andere accessoires, met uitzondering van een trouwring.

Presentatie Male Fitness Models: Er zijn twee rondes de Individuele T-walk en de vergelijkingsronde. Deze twee rondes worden direct achter elkaar gedaan.

Individuele presentatie: De atleet loopt individueel het podium op. En laat zijn T- Walk zien (persoonlijke voorkeur poses) De modellen komen een voor een het podium op en lopen naar het midden van het podium. Modellen tonen voorkant, zijkant en achterkant aan de jury optioneel met de hand op de heup of andere modelpose en eindigen weer in een pose met het gezicht naar de jury. De hoofdjury verwijst het model nu naar een kant aan de achterzijde van het podium. Alle modellen volgen een voor een deze zelfde routine en sluiten aan bij het model aan de zijkant van het podium zodat er een lineup van modellen ontstaat aan de achterkant van het podium. Deze lineup kan in tweeen gespilts worden zodat er aan de linkerzijde en rechterzijde van het podium een lineup onstaat en het middelste gedeelte van het podium vrij blijft voor callouts. Besef dat dit het eerste moment is dat de jury jullie te zien krijgt en jullie nu zal beoordelen op je algehele- uitstraling, verzorging, presentatie en je bruining. Zorg ervoor dat je totaal plaatje in orde is, zodat je met een zelfverzekerde glimlach op het podium staat.

Vergelijkingsronde: De Male Fitness Models/MAP zullen door middel van callouts door de hoofdjury naar voren worden geroepen. Hier worden de quarter turns gevraagd in Modelposes. De jury heeft de mogelijkheid de Models in diverse call-outs te vergelijken. Na de vergelijking sluiten de  Models weer aan in de lineup aan de achterzijde van het podium. Als de jury iedereen heeft gezien zal de hoofdjury de Models verzoeken achter elkaar het podium verlaten.

Jury criteria: De voorkeur gaat uit naar een getraind lichaam met een atletische spieropbouw. De jury zal de Male Fitness Models beoordelen op de volgende punten: Shape en balans, algehele- presentatie, uitstraling, verzorging en bruining.

* YBF Male Fitness Models is 1 lineup. Bij grote opkomst wordt deze klasse onderverdeeld in diverse lengte klasse

_______________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WFF International 

Wegens de enorme opkomst van atleten op de Internationale WFF wedstrijden wordt het nu bijna onmogelijk- en neemt het teveel tijd in beslag om alle deelnemers alleen nog op zicht onstage in te delen.

Op Internationale wedstrijden heeft de WFF vanaf 2014 de klasse indeling op fysiek nog verder opgesplitst in subcategorieën.

Zie hieronder het voorbeeld van de diverse klasse zoals ze vanaf 2014 Internationaal gehanteerd gaan worden.

 

Op de Nederlandse wedstrijden van de YBF/WFF blijft de klasse indeling op zicht nog gehandhaafd.